Idræt med døve

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Døve børn kan alt - undtagen høre.

Det fandt eleverne i to 5.-klasser ud af, da de havde inviteret otte døve og tunghøre børn fra Brændegårdscentret i Herning til mini-idrætsdag på Stoholm Skole.

De hørende elever fra Stoholm fik hørepropper i, så børnene kunne spille rundbold og par-fodbold på lige vilkår.

- Vores elever oplevede, hvor meget sværere livet er, når man ikke kan høre. De havde især problemer under opvarmningen, for her skal man netop kunne høre, hvad der bliver sagt for at kunne følge med, fortæller idrætslærer Peter Hansen fra Stoholm Skole.

Dagen drejede sig ikke kun om idræt. De døve børn taler naturligvis sammen via tegnsprog, og det var eleverne fra Stoholm meget betagede af.

- De synes, det er spændende, at man kan tale sammen med sine fingre og hænder, og de var helt vilde for at lære ord og små sætninger, så de kunne snakke med de døve børn. Derfor skal vi mødes med de døve børn igen til næste år og lege tegnsprogslege sammen, siger Peter Hansen.

Idéen med at lade hørende og hørehæmmede børn dyrke idræt sammen kommer fra Døve-OL, der afvikles i København i næste måned. Arrangørerne har lavet et færdigt koncept til et mini-OL i idrætstimen og tilbyder at formidle kontakt til den nærmeste døveskole. Døve-OL's sekretariat har telefon 3526 7377.