Uddannelse af skolepsykologer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På undervisningsminister Ole Vig Jensens bord ligger et udkast til bekendtgørelsen om skolepsykologers uddannelse. Udkastet lægger op til, at uddannelsen - fra august i år - skal være en toårig kandidatuddannelse med mulighed for op til et halvt års faglig supplering.

Men står det til Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening skæres der ikke i uddannelsen. I et fælles brev stilet til Undervisningsministeriet skriver de blandt andet:

'Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening finder det væsentligt, at ledige stillinger som skolepsykolog ved de kommunale PPR-kontorer (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Redaktionen) besættes med kvalificerede psykologer.'

'Foreningerne ser derfor med bekymring på overvejelserne om en afkortning af det samlede uddannelsesforløb af psykologer ved Danmarks Lærerhøjskole . . . Foreningerne finder det ikke godtgjort, at slutniveauet på uddannelsen kan opretholdes i et uddannelsesforløb, der er kortere end tre år byggende oven på en læreruddannelse.'

Per Schultz Jørgensen, professor ved Danmarks Lærerhøjskole, protesterer også. Til Politiken den 20. maj siger han:

- I mine 25 år med universitetsverdenen har jeg aldrig været ude for noget, der ryster mig så meget. Det bliver umuligt at bevare niveauet. Cand.pæd.psych.er skal tage sig af problemfyldte menneskers skæbne. Det kan de ikke, hvis kvalitetskravene nedsættes.

Undervisningsminister Ole Vig Jensen tager stilling til sagen inden sommerferien.