Lær af Kolding

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var et godt initiativ, Kolding Kommune tog, da man satte sig for at beregne, hvad folkeskoleloven og det stigende elevtal stiller af krav til folkeskolens bygninger de kommende ti år.

Den færdige plan for udbygning og renovering af kommunens 16 skoler er noget af det mest gennemarbejdede materiale, der indtil dato er fremstillet om de fysiske krav til folkeskolen i fremtiden, og den rummer mange løsningsforslag, som andre kommuner kan blive inspireret af.

Det har man kunnet forvisse sig om på den udstilling, der den sidste uges tid har kunnet ses i turistforeningens gamle lokaler i Hellig Korsgade i Kolding.

Hver af de 16 projekter har været fremstillet i plancher, hvor man har kunnet se, hvad skolen, kommunen og Århus-arkitekterne Friis og Moltke er blevet enige om skal til. Projekterne er vidt forskellige, og deres udformning er nøje afstemt med bygningernes alder og standard. Den dyreste ombygning og renovering vil koste 44 millioner kroner og den billigste mellem ti og 12 millioner kroner. Udstillingen har først og fremmest været til ære for kommunens borgere, men den er også blevet set af en del politikere fra byrådet, der i den kommende tid skal finde ud af, hvordan man vil finansiere den samlede udbygningsplan på 554 millioner kroner frem til år 2008.

Kommunen har beskrevet projektet i en 154 sider stor rapport.