Skolestart hvornår

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Også i New Zealand - og nabolandet Australien - er der debat om, i hvilken alder børnene bør begynde i skole. 99 procent af børnene begynder på deres femårsfødselsdag, hvilket giver en rullende indskoling.

Den australske avis om nabolandet 'The New Zealander' skriver den 12. februar 1997, at en undersøgelse om newzealændernes læseevner vil blive publiceret senere i år. I artiklen omtales det, at man i Sverige går i skole, fra man er syv til 18 år.

Til det siger en lektor fra Massey-Universitetet i New Zealand: 'Disse aldre passer meget bedre til de teoretiske stadier for kognitiv udvikling specielt for drenge. Vores forventninger i New Zealand om, at børn lærer at læse, når de er fem år, og hvis de ikke gør, er der grund til bekymring, lægger et enormt pres på de børn, som ikke er udviklingsmæssigt skoleparate'.