Enighed presset igennem

Sygeplejerskerne fik et tilbud, de ikke kunne sige nej til

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sygeplejerskerne har sagt ja til et tilbud fra de øvrige kommunale lønmodtagerorganisationer i KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) om 100 millioner kroner fra en pulje til særlige formål. Dermed er faren for en konflikt, hvor sygeplejerskerne ligesom i 1995 går enegang i et forsøg på et få højere lønstigninger, drevet over.

Og sygeplejerskerne er igen med i forhandlingsudvalget i KTO.

Det betyder, at forhandlingerne kan gå videre. Og at arbejdsgiverne kan komme på banen. Fredag den 7. februar mødes parterne på Københavns Rådhus. Her vil arbejdsgiverne formentlig sætte deres underskrift på den enighed om fordelingen af pengene, som nu er presset igennem i KTO.

Det var fordelingen af den samme pulje til særlige formål, som fik sygeplejerskerne til at træde ud af forhandlingsudvalget og true med at sprænge forhandlingsfællesskabet mellem de 61 kommunale lønmodtagerorganisationer i KTO. Sygeplejerskerne ønskede at få 191 millioner kroner fra puljen, som er på 250 millioner kroner. Lærere og pædagoger tilbød dem - uden om de øvrige grupper i KTO - 135 millioner kroner til deling mellem sig selv og de små organisationer på sundhedsområdet, som forhandler sammen med sygeplejerskerne.

Det sagde de nej til. Men et ultimatum fra KTO og et hovedbestyrelsesmøde ændrede konklusionen til et ja. Nu hedder beløbet 100 millioner kroner til sygeplejerskerne. Og 15 millioner til de små sundhedsorganisationer.

Hospitalslaboranter, jordemødre, økonomaer og fysio- og ergoterapeuter har i en pressemeddelelse protesteret over, at sygeplejerskerne har sagt ja. De er ikke tilfredse.

hbj