0   188

Fra grim ælling

Det blad, De netop nu er ved at læse, bliver mere miljøvenligt

Folkeskolen fremstilles fremover på en måde, der er endnu mere venlig over for miljøet end hidtil. Aarhuus Stiftsbogtrykkerie garanterer, at såvel fremstillingen af papiret som trykningen af bladet forløber på en måde, der tager hensyn til miljøet.

Aarhuus Stiftsbogtrykkerie har fået licens til at bruge det nordiske miljømærke, Svanemærket, som Nordisk Ministerråd indførte i 1989. Svanemærket skal hjælpe forbrugerne til at vælge de produkter, der belaster miljøet mindst.

Artiklen fortsætter under banneret

Licensen betyder, at trykkeriet skal opfylde en række skrappe krav på alle trin i produktionen af Folkeskolen. For eksempel må der kun være en vis mængde sølv i skyllevandet fra de film, bladet trykkes efter, der skal anvendes trykfarver uden giftstoffer og tungmetaller, og rotationspressen skal vaskes af i vegetabilsk rengøringsmiddel. Og så trykkes bladet naturligvis på svanemærket papir.

Hvert led i produktionen udløser et antal point. Et blad som Folkeskolen må højst få 13 point for at kunne forsynes med Svanemærket, men det ligger helt nede på 8.

Hidtil er bladet blevet trykt på papir, der er bleget uden brug af klor. Det er det nye svanemærkede papir også. Samtidig lever det op til en række andre udspecificerede krav. Men det er ikke lavet af brugt papir. Genbrugspapir kan ikke holde til en tur gennem en rotationspresse.

Papiret kommer fra Finland og hedder Saimatech. Det er en anelse lettere end det gamle, så selv om omslaget nu trykkes i karton, bliver Folkeskolen alt i alt lidt lettere.

stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen