Projekt Øksen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Øksen er både et arbejdsredskab og et kampvåben. I syv uger har eleverne fra 7.u på Frederikssundsvejens Skole i København arbejdet med et tværfagligt projekt 'Urformer og formers forvandling', der har drejet sig om økser.

Børnene har arbejdet to og to med en økse fra enten stenalder, bronzealder eller jernalder. De har været på besøg i Vikingeskibshallen i Roskilde, hvor de har prøvet at bruge økserne til skibsbygning. De har været i Lejre og fremstillet økser sammen med en smed, og de sidste tre projektuger er det økser fra Nationalmuseets samlinger, der har været under lup.

Projektet sluttede officielt den 9. november, hvor eleverne viste små teaterstykker og en plancheudstilling med digte og tegninger. Alt sammen om deres oplevelser af øksen.