Mager bachelor-gruppe

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er for få, og lønnen lokker ikke. Derfor skal folkeskolen ikke regne med ret mange bachelorer, fremgår det af Magisterbladets nyeste nummer.

Der er højst ti arbejdsløse bachelorer med matematik og fysik, skønner Magistrenes A-kasse, og det er denne gruppe, undervisningsministeren gerne vil have ind som undervisere i folkeskolen. Lægger man alle arbejdsløse naturvidenskabelige bachelorer sammen, sniger tallet sig op på 55, og de fleste er biologer og geologer, der ikke er bud efter.

- Det vil være uendeligt få matematik- og fysikstuderende, der kunne drømme om at satse på folkeskolen som bachelorer. Langt de fleste satser på en kandidatuddannelse eller det private arbejdsmarked, hvor de får ganske vellønnede job, siger Jakob Lange, der er leder af Københavns Universitets studiekontor, til Magisterbladet.