0   148

Ledige snydes for vikartimer

Iøjeblikket går 179 lærere fra Århus rundt uden arbejde. Alligevel ringer kommunens skoler ofte efter lærerstuderende, når de skal bruge vikarer.

Hver måned udbetaler Århus Kommune omkring 200.000 kroner til lærerstuderende og andre vikarer uden læreruddannelse. Konsulent Lene Fruelund fra DLF-A i Århus Amt er rystet over beløbets størrelse.

Artiklen fortsætter under banneret

- Jeg taler tit med ledige, der undrer sig over, at de ikke engang kan få job som tilkaldevikarer, når nu der er mangel på lærere. Men nu forstår jeg bedre, siger Lene Fruelund og opfordrer skolerne til at bruge a-kassens jobservice.

- Skolerne kan ganske vist ikke ringe og få en vikar ud her og nu, men de kan få kontakt til ledige lærere, som de så selv kan ringe til fremover, siger Lene Fruelund, der er overbevist om, at skolerne kender ordningen.

- For det første har vores jobservice eksisteret i et år. For det andet har vi netop sendt et brev til samtlige skoler for at minde dem om, at de kan ringe efter ledige lærere hos os. Når skolerne så alligevel bruger lærerstuderende, må det skyldes, at de er 22 kroner billigere i timen end uddannede lærere. Og så ser mange studerende måske stort på, at en vikar har krav på at få løn for mindst tre lektioner, hver gang hun bliver tilkaldt, siger Lene Fruelund. Hun tilføjer, at skolerne også slipper for at betale arbejdsgivergodtgørelse, de såkaldte G-dage, når en studerende slutter et vikariat.

- Nogle skoleledere lider nok også af den opfattelse, at lærere er ledige, fordi de enten ikke gider eller ikke dur til at undervise, siger a-kassekonsulenten.

Brev til skolerne

Grønløkkeskolen i Tranbjerg ved Århus har knyttet seks lærerstuderende til sig, men der ligger ikke økonomiske overvejelser bag.

- Det handler udelukkende om, hvem det er praktisk muligt at få fat på klokken 6.45, siger viceskoleinspektør Anders Stilling. Han har tidligere benyttet sig af a-kassens jobformidling, men uden held.

- Når jeg en morgen har ringet til fem ledige lærere, der alle siger nej, så opgiver jeg, siger Anders Stilling, der kun har positive erfaringer med sine studerende.

Århus Lærerforening mener ikke, at skolerne i Århus Kommune skal bruge lærerstuderende som vikarer, når der er så mange ledige lærere.

- Vi vil skrive til skolerne og fortælle, at der er mange ledige lærere, som gerne vil i arbejde. Vi skal også have fat i tillidsrepræsentanterne og forvaltningen, for det kan ikke være rigtigt, at skolerne tænker så snævert, at de vil spare 22 kroner i timen på bekostning af en uddannet lærer, siger næstformand Karsten Levinsen fra Århus Lærerforening.

stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet