Ny formand

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med 109 ud af 172 mulige stemmer valgte sygeplejerskerne i sidste uge den tidligere næstformand Jette Søe til ny formand til fordel for 1. næstformand Jette Molin (64 stemmer) og outsideren Ina Fridthjof, der fik seks stemmer.

Dermed kommer der også en ny på DSR's plads i Funktionærernes- og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF-K) og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO), ligesom der er udsigt til bedre vejr organisationerne imellem. DSR's tidligere formand, Kirsten Stallknecht, har udtalt, at formandsskiftet betyder, at sygeplejerskerne igen kan arbejde sammen med lærerne og pædagogerne, uden at DSR taber ansigt.

FTF-K er hovedorganisationen FTF's kommunale sektor, og formanden for Danmarks Lærerforening, Anni Herfort, er formand for FTF-K.

KTO er det forhandlingsfællesskab, der forhandler overenskomst for de kommunalt ansatte. Som formand for FTF-K er Anni Herfort med i det lille KTO-forhandlingsudvalg.

Sygeplejerskerne måtte som følge af deres store lønkrav ved sidste overenskomstforhandlinger forlade KTO, og derfor har der været spænding omkring sygeplejerskernes formandsvalg.

Jette Søe bebuder fortsat kamp for en løn, der skal være på niveau med lærernes. Men hun mener ikke, at sygeplejerskerne skal ud i en ny konflikt på baggrund af et urealistisk stort lønkrav.

Desuden har hun heller ingen fine fornemmelser over for den decentrale løn, så længe der ikke bliver tale om en individualisering af lønnen.

- Jeg er meget tilfreds med, at sygeplejerskerne tilsyneladende vil lægge en anden lønstrategi, siger Anni Herfort.

Hun siger, at lærerne må være opmærksomme på, at både pædagogerne og sygeplejerskerne har ændret holdning til den decentrale løn.

Anni Herfort finder det desuden positivt, at DSR vil blive i KTO-samarbejdet.

- Der er ikke noget alternativ til KTO, og man skal se længere frem end næste overenskomst. Men vi er nu tre stærke kvinder i KTO, og jeg er sikker på, at vi kommer hele og sammen gennem næste års overenskomstforhandlinger, siger Anni Herfort.sjon