Ikke taburetklæber

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De kommunalt ansatte i Fællesrådet for Tjenestemænd og Funktionærer (FTF), som er samlet i FTF-K, har fået ny formand. I april overtog Anni Herfort posten efter Dansk Sygeplejeråds formand, Kirsten Stallknecht, og samtidig flyttede FTF-K ind i sekretariatet hos Lærernes Centralorganisation.

I Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) er forhandlingsudvalget blevet udvidet, så FTF-K - ud over lærernes og sygeplejerskernes formænd - nu også er repræsenteret med institutionspædagogernes formand, Bente Sorgenfrey.

- Når jeg udtaler mig som FTF-K-formand, er det altså alles synspunkter, jeg skal forsvare, sagde Anni Herfort på DLF's overenskomstkonference for to uger siden. Hun understregede samtidig, at det betyder, at meget snævre og lukkede krav fra DLF vil gøre det vanskeligt at bevare indflydelsen.

- Jeg beder ikke om fri bane til hvad som helst, men hvis vi ikke internt kan træffe beslutninger, der kan give mig det råderum, der er nødvendigt for at sidde centralt placeret, så bliver karrieren som FTF-K-formand kort.

- Jeg klæber ikke til taburetten, hvis det konstateres, at DLF og Lærernes Centralorganisation ikke vil det, som de andre vil, sagde Anni Herfort.