Støtten når frem

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen har flere gange omtalt solidaritetsforeningen 'Støt Tuzlas Skoler'. I begyndelsen af april fik lærerne i den krigshærgede bosniske by udbyttet fra indsamlingen på danske skoler.

Der var 25.000 kroner i kontanter, der blev delt ud til de 140 dårligst stillede lærerfamilier i byen. En stor lastbil ankom med 22 tons fødevarer, nyt tøj, nye sko, et par klassesæt nye, bosniske skolebøger til alle klassetrin, computere og andet moderne undervisningsudstyr. Hele lasten repræsenterede en værdi på over 300.000 kroner.

Desuden fik de lokale lærerforeninger 16.000 kroner til at indrette et medlemskontor. Tuzlas byråd har stillet lokaler til rådighed.

Tuzlas lærere og byens viceborgmester bad 'Støt Tuzlas Skoler' om at takke alle, der har bidraget til indsamlingen.

Men der er stadig brug for hjælp, og derfor begyndte endnu en indsamlingsrunde den 6. maj. Lærere, der vil have besøg af indsamlingen på skolen eller i hjembyen, kan kontakte Vagn Rasmussen, 'Støt Tuzlas Skoler', Borgediget 23, 4000 Roskilde, telefon 4237 0673. Man kan også indbetale bidrag på postgiro 069-2921.