0   174

Flyttegodtgørelse

Foreningen har vundet en principiel skattesag om flyttegodtgørelse

I forbindelse med 'Lærerpakken 1993' blev det bestemt, at tjenestemænd i den lukkede gruppe fortsat skulle være omfattet af de regler om flyttegodtgørelse, som var gældende for statstjenestemænd.

Skattevæsenet opfattede imidlertid lærerpakken som en væsentlig ændring af ansættelsesforholdene også for 'den lukkede gruppe' og ville derfor ikke godkende, at flyttegodtgørelse m.v. fortsat kunne holdes uden for skatteberegningen. I Ligningsrådets bestemmelser er der nemlig anført, at kun ansatte, der forflyttes under samme arbejdsgiver, kan fradrage udgifter til flytning af bohave m.v. Det var skattemyndighedernes opfattelse, at med 'kommunaliseringen' var lærerne ikke længere under samme arbejdsgiver, men ansat i de enkelte kommuner.

Artiklen fortsætter under banneret

Foreningen forelagde spørgsmålet for Ligningsrådet og anførte bl.a., at det af bemærkningerne til særlovgivningen om overførelse af tjenestemænd i folkeskolen til primærkommunerne var bestemt, at 'ansatte efter loven, der efter ansøgning direkte overgår til en tilsvarende eller anden stilling i folkeskolen i samme eller anden kommune, fortsat vil være omfattet af loven'.

Ligningsrådet resolverede herefter, at et stillingsskifte i overensstemmelse hermed var at sidestille med en forflyttelse under samme arbejdsgiver, hvorfor der kunne ses bort fra den modtagne flyttegodtgørelse ved opgørelsen af den skattepligtige indtægt.

Det har Ligningsrådet nu meddelt foreningen i en såkaldt 'bindende forhåndsbesked', som giver foreningen medhold i, at der ikke med Lærerpakken var tiltænkt nogen reel ændring af 'den lukkede gruppe's ansættelsesforhold og dermed heller ikke nogen ændring i den skattemæssige behandling af en udbetalt flyttegodtgørelse.

Spørgsmålet til Ligningsrådet lød: 'Kan NN, som tjenestemand i folkeskolen, ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst se bort fra kommunens godtgørelse af afholdte, dokumenterede udgifter?'

Ligningsrådets lakoniske svar er: 'Ja'.

Foreningen gør i den forbindelse opmærksom på, at medlemmer af 'den lukkede gruppe', som i forbindelse med et stillingsskift har fået udbetalt flyttegodtgørelse, som er blevet beskattet, nu kan rejse krav om tilbagebetaling af denne skat. Spørgsmålet har kun været aktuelt i perioden efter 1. april 1993.

Ligningsrådets journalnummer for denne sag er 59/95-4286-00027. Sagen er endnu ikke set refereret i noget skattetidsskrift, men en henvisning til journalnummeret skulle være tilstrækkelig dokumentation for den nu gældende retstilstand på dette område.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet