Hjælp

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerforeningens pilotprojekt Rampa - Rådgivning Af Medlemmer med Psykiske Arbejdsmiljøproblemer - der varede i halvandet år og gjaldt for seks kredse - er blevet landsdækkende.

Et net af behandlere er etableret ud over landet, og i lærerforeningen er ansat to socialrådgivere til at tale med medlemmerne om psykiske arbejdsmiljøproblemer og til at visitere videre til behandlerne lokalt, hvis det er nødvendigt. Omkring en tredjedel af dem, der henvender sig, henvises til behandlerne.

En lærer kan via krisehjælpen få op til fem behandlinger hos psykolog eller psykoterapeut. Antallet på fem er besluttet ud fra erfaringerne med pilotprojektet, der viste, at fire behandlinger som regel var nok. Når en lærer henvender sig, tager socialrådgiveren gerne kontakt til den pågældendes kommune, og ofte betaler kommunen for behandlingen helt eller delvist. Skønner man, at fem behandlinger er for lidt, kan man også aftale at dele betalingen med kommunen.

Siden februar 1995, hvor tilbuddet blev landsdækkende, har der været cirka 200 sager.