0   152

Hjælp

Lærerforeningens pilotprojekt Rampa - Rådgivning Af Medlemmer med Psykiske Arbejdsmiljøproblemer - der varede i halvandet år og gjaldt for seks kredse - er blevet landsdækkende.

Artiklen fortsætter under banneret

Et net af behandlere er etableret ud over landet, og i lærerforeningen er ansat to socialrådgivere til at tale med medlemmerne om psykiske arbejdsmiljøproblemer og til at visitere videre til behandlerne lokalt, hvis det er nødvendigt. Omkring en tredjedel af dem, der henvender sig, henvises til behandlerne.

En lærer kan via krisehjælpen få op til fem behandlinger hos psykolog eller psykoterapeut. Antallet på fem er besluttet ud fra erfaringerne med pilotprojektet, der viste, at fire behandlinger som regel var nok. Når en lærer henvender sig, tager socialrådgiveren gerne kontakt til den pågældendes kommune, og ofte betaler kommunen for behandlingen helt eller delvist. Skønner man, at fem behandlinger er for lidt, kan man også aftale at dele betalingen med kommunen.

Siden februar 1995, hvor tilbuddet blev landsdækkende, har der været cirka 200 sager.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks