0   128

Arbejdspladsen til vurdering

Artiklen fortsætter under banneret

Alle arbejdspladser skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Det gælder også for alle folkeskoler. En arbejdspladsvurdering er en systematisk gennemgang af hele skolen - samtlige lokaler - hvor man undersøger alle tænkelige arbejdsmiljøforhold, ser på risici og planlægger forebyggelse.

Det er et EF-direktiv fra 1989, der forpligter arbejdsgiveren til at udarbejde arbejdspladsvurderingen. EF-direktivet er implementeret i dansk lovgivning fra januar 1993. (Det er et EF-direktiv, fordi det er vedtaget på baggrund af EF-pakken. Var det vedtaget efter Maastricht-aftalen, ville det være et EU-direktiv).

Sikkerhedsudvalget har det overordnede ansvar for at sætte arbejdspladsvurderingerne i gang og for bagefter at udarbejde handlingsplaner på baggrund af de indsamlede oplysninger. Det er sikkerhedsgruppen - skolelederen og sikkerhedsrepræsentanten - der samler oplysningerne fra de enkelte medarbejdere. Alle deltager således i arbejdspladsvurderingen.

Der er metodefrihed, men arbejdspladsvurderingen skal leve op til de krav, som Arbejdstilsynet har fremlagt i At-anvisningen (Nr. 4.00.1) fra august 1994. I vurderingen skal blandt andet indgå ni bestemte forebyggelsesprincipper.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks