Eva Erdal

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Eva Erdal er død af kræft 23. november, 58 år.

På Oehlenschlægersgades Skole i København vil eleverne huske Eva for de eventyr, hun fortalte ved morgensamlingerne. Magiske, ofte gruopvækkende folkeeventyr, der var ukendte for de fleste.

Slutningen på det sidste eventyr fik vi aldrig men måske var det bare sådan, det skulle være, for så blev noget af eventyrets magi tilbage.

Eva var lærer på skolen fra 1980. Hun var i årene en afholdt klasselærer og senere funktionslærer i sprogcentret. Opgaver, hun varetog med ildhu og engagement. Undervisningen af de tosprogede elever interesserede hende levende.

De senere år var hun vores tillidsrepræsentant. Hun forhandlede dygtigt, positivt og loyalt arbejdstidsaftaler og hele komplekset omkring Ny Løn. I disse forhandlinger kom Evas ærlighed og store viljestyrke hende til stor gavn.

Skønt Eva den sidste tid var alvorligt syg, bevarede hun evnen til at kunne glædes ved de små ting i tilværelsen: vores små gaver og blomster, besøgene og ikke mindst breve og tegninger fra eleverne i 3.x. Eleverne har mistet deres eventyrfortæller. Vi har mistet en god kollega og ven.

Vi vil savne Eva meget, og vores tanker går til Helene med familie samt den øvrige familie.

Æret være hendes minde.

Anne Munck

Oehlenschlægersgades Skole