Tysk
2   16

Markant dyk i andelen af studenter med tysk eller engelsk på højniveau

Andelen af studenter med tysk og engelsk på a-niveau fra landets almene gymnasier er faldet ganske massivt siden 2016, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I 2016 havde 8,9 procent af studenterne fra landets almene gymnasier stx haft tysk på det højeste niveau. Det er væsentligt flere end andelen, der i sommer fik deres studenterhue efter tre års undervisning i faget. Her havde kun 5,7 procent af studenterne haft faget på a-niveau.

Det skriver gymnasieskolen.dk på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Forskellen er et fald på 36 procent.

Også andelen af studenter med engelsk på a-niveau er faldet i perioden. I 2016 havde 66,9 procent af studenterne haft engelsk på a-niveau, mens andelen i 2021 var faldet til 55,3 procent. Det svarer til et fald på 17 procent.

I samme periode er der også sket et fald i andelen af studenter med fransk på a-niveau. I 2016 havde 1,7 procent af studenterne haft fransk på a-niveau. I 2021 var andelen faldet til 1,2 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.813 andre er allerede tilmeldt