I flere år har skolebørn i København været samlet på Rådhuspladsen i København for at fejre dansk musik. Her med musiker Bjarne List og musikere fra DR's Big Band.

Spil Dansk Ugen er også for folkeskoler

Fra 1. til 7. november fejres dansk musik over hele landet. Det er 20. gang, fejringen af dansk musik finder sted. Selv om det er bredt mere ud til kommunerne end tidligere, er der stadig mange arrangementer for og på folkeskoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I første uge af novemer bliver der fra morgen til aften spillet dansk musik på DR's radiokanaler, og der er mulighed for at deltage i mere end 20.000 Spil Dansk-arrangementer over hele landet.

En lang række folkeskoler deltager også i fejringen af den danske musik, fortæller daglig leder af Spil Dansk Jimmie Nolsøe.

"Der er en masse Spil Dansk-arrangementer på folkeskoler over hele landet. Vores forening holder læringsarrangementer og workshops, som Spil Dansk- kommunerne så planlægger lokalt på deres folkeskoler". 

"Alle hopper, indtil festen stopper"

Fællessang er blevet til Alsang

Mange år har skoler været en aktiv deltager i fællessang i forbindelse med Spil Dansk, men også det arrangement er blevet bredere, lyder det fra Jimmie Nolsøe.

"Vi har også lavet 'fællessang online' i mange år, hvor mere end 3.000 skoler årligt har sunget gratis med via vores hjemmeside. I år hedder projektet dog Alsang, og er ikke helt lige så udbredt på skoler. Det er mere til 'alle'".

Læringsworkshop på skoler

Selv om det nu i højere grad er kommunerne, der står for Spil Dansk, så er skoler stadig meget involveret.

"Mange skoler fejrer Spil Dansk Ugen på eget initiativ med sangarrangementer lokalt på skolerne og i de 'ivrige' Spil Dansk-kommuner med udendørs fællessang på byens torve", lyder det fra Jimmie Nolsøe.

I Spil Dansk Ugen er der 10 arrangementer direkte målrettet skoler.

Eksempelvis komponistbesøg på Tønder Grundskole, sangskriverworkshop på Marstal Skole, og musikvalgfaget på Rolloskolen i Faxe får besøg af sangskriver Anders Graa.

Læs mere

Se hvad der skeri Spil Dansk Ugen i Spil Dansk kalenderen

Tjek om din kommune er en af årets 25 Spil Dansk kommuner

Powered by Labrador CMS