Musik
0   1

Spil Dansk Ugen er også for folkeskoler

Fra 1. til 7. november fejres dansk musik over hele landet. Det er 20. gang, fejringen af dansk musik finder sted. Selv om det er bredt mere ud til kommunerne end tidligere, er der stadig mange arrangementer for og på folkeskoler.

I første uge af novemer bliver der fra morgen til aften spillet dansk musik på DR's radiokanaler, og der er mulighed for at deltage i mere end 20.000 Spil Dansk-arrangementer over hele landet.

En lang række folkeskoler deltager også i fejringen af den danske musik, fortæller daglig leder af Spil Dansk Jimmie Nolsøe.

"Der er en masse Spil Dansk-arrangementer på folkeskoler over hele landet. Vores forening holder læringsarrangementer og workshops, som Spil Dansk- kommunerne så planlægger lokalt på deres folkeskoler". 

Fællessang er blevet til Alsang

Artiklen fortsætter under banneret

Mange år har skoler været en aktiv deltager i fællessang i forbindelse med Spil Dansk, men også det arrangement er blevet bredere, lyder det fra Jimmie Nolsøe.

"Vi har også lavet 'fællessang online' i mange år, hvor mere end 3.000 skoler årligt har sunget gratis med via vores hjemmeside. I år hedder projektet dog Alsang, og er ikke helt lige så udbredt på skoler. Det er mere til 'alle'".

Læringsworkshop på skoler

Selv om det nu i højere grad er kommunerne, der står for Spil Dansk, så er skoler stadig meget involveret.

"Mange skoler fejrer Spil Dansk Ugen på eget initiativ med sangarrangementer lokalt på skolerne og i de 'ivrige' Spil Dansk-kommuner med udendørs fællessang på byens torve", lyder det fra Jimmie Nolsøe.

I Spil Dansk Ugen er der 10 arrangementer direkte målrettet skoler.

Eksempelvis komponistbesøg på Tønder Grundskole, sangskriverworkshop på Marstal Skole, og musikvalgfaget på Rolloskolen i Faxe får besøg af sangskriver Anders Graa.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
766 andre er allerede tilmeldt