Dagens arbejdstidsaftale for de regionalt ansatte lærere bliver gældende for det kommende skoleår, fortæller Gordon Ørskov Madsen.

7½ år efter lockouten: Så fik også lærere i regionerne en arbejdstidsaftale

Danske Regioner og Lærernes Centralorganisation har netop sat deres underskrift på en arbejdstidsaftale, der i høj grad bygger på den nye kommunale lærerarbejdstidsaftale, A20. Aftalen gælder fra næste skoleår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Farvel til lov 409: Lærerne på privat- og sosu-skoler får nu også arbejdstidsaftale

Der er under 500 lærere i regionerne - nogle af dem underviser indlagte på sygehusenes børneafdelinger, andre på regionale specialskoler. Lærerne og Danske Regioner har hele tiden været enige om at forsøge at nå en aftale, der ligger så tæt som muligt op ad den kommunale, og derfor indgik de regionalt ansatte i urafstemningen om A20-aftalen. Efter dagens underskrift kan arbejdspladserne derfor gå i gang med at planlægge næste skoleår under den nye aftale.

"Så nu er vi er faktisk i mål med at få fjernet Lov 409", fremhæver formand for Lærernes Centralorganisation og Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen - med forbehold for, at den statslige arbejdstidsaftale bliver vedtaget sammen med OK21 senere på foråret.

Dagens aftale minder rigtig meget om både den kommunale og den statslige.

"Samarbejdssporet er præcis det samme, og vi var enige om at lægge os tæt op ad den kommunale aftale".

Overblik: Det har lærerne stemt ja til