Camping året rundt

I syv år har Birgitte Schwarz Hansen og hendes mand delt adresse med en campingplads. Det er deres egen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Husodde Camping står der på den røde fleecetrøje. Den sidder på Birgitte Schwarz Hansen, der sidder i køkkenet og spiser morgenmad. Ved bordet sidder også svogeren og svigerinden, og under bordet ligger en gammel hund og får sig en ordentlig »morgenskraber«.

Birgitte Schwarz Hansen og hendes mand ejer campingpladsen, og sommerferien er for alvor ved at kunne mærkes.

For syv år siden købte de Husodde Camping og flyttede fra Sakskøbing med deres tre børn.

»Der var møder altid, og vi syntes ikke, vi kunne byde vores børn den barndom«, siger Birgitte Schwarz Hansen. Samtidig havde de en drøm om at eje en campingplads. Den blev opfyldt, og manden stoppede som lærer, mens Birgitte Schwarz Hansen fortsatte på Egebjergskolen i Horsens. Så nu er der altid nogen hjemme hos børnene, der selv hjælper til på campingpladsen i sommerferien.

Birgitte Schwarz Hansen bruger det meste af ferien på campingpladsen. Dagene starter klokken 6.00, og helt frem til 22.30 er Birgitte i gang med at sørge for, at alt fungerer for gæsterne på pladsen.

Deriblandt også en del lærere, som godt kan være til at kende. Det kan for eksempel være på deres taske med DLF-logo eller deres »Har du husket at snakke med dit barn i dag?«-T-shirt.

»Det er en meget social sommerferie«, siger hun. Her mener hun både i forhold til gæsterne på campingpladsen og i forhold til deres private gæster, der kommer og bor hos dem. Mange af dem er de gamle venner fra Sakskøbing.

Det bliver dog til ferie. Til efteråret går turen til Rom sammen med nogle gamle kolleger. Her er det alt det historiske, de skal rundt og kigge på. Og sidste efterår var hun sammen med sin mand en tur i Frankrig, hvor de besøgte nogle, de kender fra campingpladsen. Vindistrikter, små bjerglandsbyer og parlamentet i Strasbourg var en del af turen. De kører selv, og så sover de på hotel.

»Når vi er af sted selv, gider vi ikke bo på campingplads. Så skal alt være der«, siger hun.

Sommerhuset i Marienlyst bliver brugt flittigt, så snart der er mulighed for en forlænget weekend. Der slapper hun af med en god bog eller besøger venner og familie.

Bøgerne fylder meget i hendes hverdag. Hun er nemlig skolebibliotekar.

»Jeg læser, når jeg kan komme af sted med det. Det kan være, man lige kan nå lidt ved morgenbordet. Jeg læser nok mindst halvanden time om dagen«, fortæller hun. Ud over bøgerne er Horsens Folkeblad avisen i huset, og det lokale stof bliver nøje fulgt. Derudover veksler hun mellem Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken.

Tit bliver hun kørt på arbejde og cykler så de 17 kilometer hjem.

»Så føler jeg mig så sund bagefter«.

På køkkenbordet står en liter økologisk mælk, men det snyder lidt. For det er svigerinden, der har købt den. Birgitte Schwarz Hansen køber altid økologisk kød, mens det er lidt mere tilfældigt, når det kommer til grøntsager og andre varer.

Koncerter og teater bliver der tid til, og hun er medlem af Horsens Teaterfor­ening. Men campingpladsen fylder meget fra påske frem til midten af september. Men det giver en masse spændende og skægge oplevelser.

»Man kan aldrig forudsige en dag og det er egentlig også charmen ved det«.

folkeskolen@dlf.org