Debat

Ny Løn i Greve - en farce

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 31. marts kunne fire forhandlere fra Greve Kommune fortælle Greve Lærerforenings forhandlingsudvalg, at de havde 21.049 kroner at forhandle løn for.

Der blev skriftligt redegjort for, hvordan beløbet var fremkommet. Kommunen har afsat 0,7 procent af lønsummen til Ny Løn og derfra trukket udgifter til centralt indgåede og finansierede aftaler såsom anciennitetsstigninger, undervisningsgodtgørelse, ferie-fridage og konsulenternes løntrinsstigning. Ydermere var der trukket udgifter til tidligere indgåede lokale forhåndsaftaler.

0,7 procent svarer til 1.201.295 kroner, hvilket heller ikke lever op til den centrale aftale, hvor vi i indeværende år har forlodsfinansieret 1,22 procent til lokale lønforhandlinger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Greve Kommune har, pikeret over at være blevet bragt i mediernes søgelys, oplyst til pressen, herunder Folkeskolen, at man vil se på sagen.

Det har indtil nu, over en måned efter, ikke haft nogen effekt.

Kredsen har bedt DLF om at gå videre med sagen, og nu afventer vi spændt KLs reaktion.

Men selvom KL erkender, at Greves regnestykke er uacceptabelt, behøver Greve Kommune ikke at lægge penge på bordet.

Derfor er tiden inde til et opgør med det lønsystem, som er baseret på den enkelte kommunens forgodtbefindende.

Mens kredsene forfølger kommuner, der ser stort på intentionen i aftalen om Ny Løn, er resultatet nemlig, at lærernes lønninger udhules. Det kan hverken reguleringsordning eller gennemsnitslønsumsgarantien råde bod på. Havde det ikke været for forlodsfinansieringen, ville hver læ­rer have haft en yderligere lønfremgang på cirka 5.000 kroner om året efter indeværende overenskomstperiode.

Overenskomst 05 kan ikke undgå at blive et opgør med et uacceptabelt lønsystem.