Multimedier, Dansk

Tjek på TV-nyheder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(videobånd)

Af Henrik Fink Isaksen og Grethe Grønkjær

500 kroner

Forlaget GeGe Produktion

I foråret 2002 tørnede elever, lærere, teknikere og konsulenter fra TV2/Østjylland sammen for at lære om og undervise i at lave tv-nyheder for unge. På denne 40 minutter lange video er der samlet indtryk og resultater fra projektet. Videoen er inddelt i fire afsnit. Vi følger lærernes nyhedskursus, den teoretiske del såvel som den praktiske. Anden del beskriver de undervisningsforløb, som 200 elever fra 6. til 10. klasse deltog i. Endelig følger vi et professionelt reportagehold fra TV2/Østjylland på en ganske almindelig arbejdsdag. Båndet afrundes med gode råd og tips fra deltagere og forskere. De giver bud på, hvad man bør tænke på før, under og efter et tv-nyhedsforløb i folkeskolen.

Videoens præsentation af forløbene vil helt sikkert tale til både lærer og elev og virke stærkt motiverende og inspirerende. Men selv om man undervejs i videoen i punktform forsøger at indprente visse hovedregler omkring produktion af video, kan indslagene kun betragtes som en slags appetitvækker til det egentlige arbejde.

Anderledes gods er der derimod på projektets side på nettet: www.tvteen.dk. Her er der to store guldgruber at kaste sig over. Elevgruppens nyhedsproduktioner er lagt ud til gennemsyn, og her er der meget inspiration at hente. Der præsenteres også en side under overskriften: 'Sådan laver du TV'. Her er der grundlæggende elementer at lære omkring teknik og journalistik.

Poul Erik Lind Larsen