0   128

kvinde.findo.dk

Den 21. marts åbnede en ny internetportal med unge kvinder med anden etnisk baggrund som målgruppe. Det er en lang række institutioner og organisationer, der er gået sammen om at etablere denne portal, hvis mål er at samle alle relevante links og materialer på ét sted. Portalen drives af Indvandrerbiblioteket/Statsbiblioteket, og en stor del af informationerne videregives på et letforståeligt dansk. I menuen er en kort introduktion på forskellige sprog. Via portalen henvises man blandt andet til fakta om udlændinge i Danmark, et stort lovmateriale med fokus på de regler, der gælder for udlændinge bosiddende i Danmark (med mulighed for at downloade diverse relevante skemaer fra Udlændingestyrelsen), artikler om børneopdragelse, information om graviditet, barsel og orlov samt informationer om skoler og skolevalg.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er også klare og enkle oplysninger om skik og brug i Danmark, både overordnet, som hvad der forventes af en borger i et demokratisk samfund, www.kvinde.finfo.dk/ny-i-danmark/medborger/

index, og mere jordnært: hvad forventes, når man bliver inviteret til middag? Hvordan forholder man sig, når ens barn skal til fødselsdag hos en klassekammerat?

Portalen giver desuden mulighed for at skrive til en brevkasse og læse andres spørgsmål og svarene, men i og med at portalen først gik i luften 21. marts, er denne del af portalen naturligt nok endnu lidt spinkel, brevkassen rummer fem spørgsmål, der, skønt de bestemt er relevante nok, alle virker konstruerede. Man kan håbe, der kommer flere bidrag. Det er en omfattende portal med mange væsentlige informationer og henvisninger til lige så væsentlige hjemmesider, og derfor kan det undre os lidt, at målgruppen er så snævert defineret som '20-35-årige kvinder med anden etnisk baggrund'. Vi kunne sagtens forestille os mange andre, der kunne have god gavn af denne portal, og vil kraftigt opfordre til, at man besøger den.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet