Debat

Mere om øgler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Niels Christian Sauer betror mig i Folkeskolen nummer 11 ansvar for øgleæg.

Selv tror han på, at hovedstyrelsens oplæg til en ny arbejdstidsaftale kan betyde mindre undervisning til de mest undervisende lærere.

Jeg tror snarere, at oplægget inviterer til en øget undervisningsbyrde for alle lærere med den meget brede definition af undervisning, hovedstyrelsen har udsendt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Enigheden rækker til, at de mest undervisende lærere skal have sænket deres undervisningsforpligtigelse. Men det er for mig ikke kun et spørgsmål om omfordeling af undervisningsbyrden. Det drejer sig om at få nedsat den gennemsnitlige undervisningsforpligtigelse. Kun herved kan vi sikre en bedre kvalitet i undervisningen og forbedre lærernes psykiske arbejdsmiljø.

Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvad Sauer mener med, at 'Op til 1999 betød 24,98 ugentlige lektioner fuld tid'.

Men måske ved han noget om øgler, vi andre ikke er betroet.

Niels Munkholm Rasmussen

Odense