Verdens største undervisningslektion

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

115 millioner af verdens børn kommer aldrig i skole. Det sætter et nyt verdensrekordforsøg fokus på. Den 9. april, klokken 10.00, vil klasser verden over i en halv time undervise efter den samme lektionsplan. På grund af de store tidsforskelle vil forsøget også ske klokken 6.00 og 16.00.

Når klasserne har tilmeldt sig, får de et klassesæt med lærervejledning, ekstra undervisningsideer, pjecer og klistermærker til eleverne. Her er også lektionsplanen, der fortæller, præcis hvad den halve time skal gå med.

'Hele verden i skole' er en del af kampagnen 'Uddannelse til alle', der arbejder på at gøre det muligt for alle børn i verden at komme i skole inden udgangen af 2015. Det vil koste 40 milliarder kroner mere om året i international bistand at sikre grundskole for alle inden for de næste ti år - det svarer til cirka tre dages militærudgifter på verdensplan, har Unesco fundet frem til.

Målet er at slå rekorden på 28.801 elever. Tilmeldinger til forsøget skal ske senest den 20. marts på enten www.ibis.dk/verdeniskole eller på mail til Ibis på verdeniskole@ibis.dk