NETopNu

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det årlige besøg på Bogforum for et par uger siden var som sædvanlig en inspirerende oplevelse, selv om messen denne gang var forbavsende lidt præget af it-materialer. Satte man imidlertid de stærke net-briller godt fast på næsen, var det trods alt muligt at få øje på nogle områder, hvor nettet er i stand til at udfordre de boglige materialer.

Mange af de kendte forlag havde en del nye spændende materialer at byde på. De fleste traditionelt opbygget med grund-/elevbog, arbejdsbog, lærervejledninger, cd og så noget på nettet.

Dette noget kan være en mulighed for at hente supplerende materialer, lærervejledninger eller ekstraopgaver til eleverne. Flere forlag har lagt faglige læsekurser på nettet. De kan så downloades på forskellig måde, nogle kræver abonnement, andre er frit tilgængelige. En hurtig og enklere distributionsmåde, men vel ikke nogen egentlig nyskabende brug af nettet.

En anden variation er at placere supplerende opgaver eller undervisningsspil på en specifik systemside. Her er flere varianter, men heldigvis har alle forlagene efterhånden deres egen hjemmeside, de fleste med rimelig gode søgemuligheder. En god oversigt findes på: www.emu.dk/gsk/uvmidler