Debat
0   165

Internationalisme og tolerance

Erik Meier Carlsen fremsætter i Folkeskolen nummer 45 nogle højst mærkværdige betragtninger om internationalisme og frihedstraditioner i relation til skolens biologi- og religionsundervisning, hvori han hævder, at eksisterende verdensforklaringer som evolutionsteorien er brudt sammen.

Evolutionslæren er ikke brudt sammen. I dag er alle moderne biologer af betydning helt overbeviste af den uhyre mængde af vidnesbyrd om, at jorden har en lang historie, og at alle levende organismer - herunder os selv - opstod gennem forløbet af evolutionen fra tidligere mere primitive former.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor er evolutionsteorien en del af biologiens fundament.

Som følge heraf kan skolens biologiundervisning ikke udelade en så væsentlig del af faget.

Dette har intet med kristendommen at gøre. Denne beskæftiger sig med eksistentielle spørgsmål af langt større betydning, og den kan udmærket leve med biologiens viden, ja, den kan slet ikke leve i modsætning til nutidens viden.

Det farlige ved fundamentalismen, hvad enten den er muslimsk eller kristen, er dens intolerance.

Denne vil bruge sin magt til at handle helt ud fra egne præmisser som omskæring af piger, tvangsægteskaber, drab på læger, der udfører abort, en fastholden af jødernes gudgivne ret til at besidde hele Palæstina for blot at nævne nogle eksempler.

Det internationale i skolen er alle de skoler og klasser, der arbejder på tværs af grænser og trosretninger, og her gøres virkeligt et fortjenstfuldt arbejde. Viden, oplysning, samarbejde og fri diskussion er afgørende.

Den aktuelle spirituelle søgen, som populistiske journalister i kommercialiserede medier fremmer, har intet med viden, frigørelse, internationalisme og tolerance at gøre.

Villy Jensen

Hadsten


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ