Dansk musik og sang hele dagen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 31. oktober er det igen Spil Dansk Dag. Her vil hundredevis af musikscener landet over sætte fokus på dansk musik. Det sker på både skoler, arbejdspladser, spillesteder og i kirker. Spil Dansk Dagen opstod sidste år på initiativ af Koda, komponistrettigheder i Danmark. Formålet med dagen er at markere dansk musik, både gammelt og nyt. Og i alle genrer, fra højskolesangbogen og Carl Nielsen til Kim Larsen og Saybia. Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt mere end 530 Spil Dansk-arrangementer.

Der bliver også tale om et rekordforsøg. Klokken 11.45 og et kvarter frem vil der være alsang. Målet er at få hele landet til at synge med på tre udvalgte sange og dermed slå rekorden fra 1940, hvor 750.000 mennesker sang på samme tid over hele landet.

Du kan finde flere oplysninger om dagen på www.spildansk.dk eller kontakte projektkoordinator Benedikte Havemann på telefon 3330 6400.