Skriv den nye grundlov

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folketinget har udskrevet en grundlovskonkurrence. Her får grupper på mellem fire og 30 personer chancen for at give deres bud på, hvordan en ny grundlov skal se ud. Den kreative frihed er næsten ubegrænset. Det vigtigste er, at teksten i den nye grundlov er klar og let at forstå. Derudover er der fire temaer, som forslaget skal indeholde. For det første en begrundelse for forslaget. Der skal også skrives om monarkiet, parlamentet og regeringen. Endelig skal der skrives om friheds- og menneskerettigheder og for det fjerde om Danmarks forhold til omverdenen.

Det bedste forslag vinder et legat på 100.000 kroner til en studietur i udlandet, anden- og tredjepræmierne er på henholdsvis 75.000 kroner og 60.000 kroner.

Forslaget skal afleveres eletronisk til Folketinget senest den 1. marts 2003 på www.grundlovsdebatten.dk

Her finder du også mere information om konkurrencen, og du kan downloade de to hæfter, Folketinget har udgivet i forbindelse med konkurrencen.