Svindleri omløb

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolenberettede sidste forår om, hvordan en Mogens Christensen og organisationen Pinmo snød både danske lærere og thailandske skoler i forbindelse med påståede hjælpeprojekter i Thailand.

Forleden kunne Ekstra Bladet så fortælle, at det langtfra er første gang, det er sket. Mogens Christensen kaldte sig i 1984 grev Mogens Schakenburg von Rewentlov og fuppede sig dengang til kredit på store dele af Djursland. Senere blev han som Mogens Rewentlov ansat på falske papirer som læge på kommunehospitalet i Århus, og i 1990 udgav han sig i Sverige for at være sygeplejersken Mogens Christensen.

18 lærere meldte ham sidste år til politiet i Gladsaxe, fordi han har snydt dem for rejsepenge, men lovens lange arm kan ikke nå ham, så længe han bor i Thailand.