Skole tager fat på pjæk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Godt nok er 10. klasse frivillig, men det betyder ikke, at eleverne bare kan komme og gå, som de vil', siger Kathe Klokkerholm, lederen af Skolen ved Kirketoften i Hobro. Her samles alle kommunens 10.-klasse-elever.

Skolen har oplevet, at nogle elever oplever 10. klasse som et tagselvbord, hvor man selv kan bestemme mødetiderne.

'Det er en fem-ti stykker ud af vores 56 10.-klasse-elever, der har et stort fravær. Vi gør op en gang om ugen, hvor meget eleven har været væk, og så sender vi et brev til forældrene. For os er det en selvfølge, at man møder op, når man har meldt sig til 10. klasse', siger hun.

Skolen har også indført den regel, at forældre eller elever skal ringe om morgenen, hvis eleven ikke kommer den dag.

'I andre kommuner bliver der sendt folk ud for at hente de unge, men så langt vil jeg ikke være med. Vi er jo ikke socialpædagoger. Det er elevens og forældrenes ansvar, at de unge mennesker møder frem til undervisning, og vi har forældrenes opbakning', siger Kathe Klokkerholm.