Vind en dag som havforsker

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den internationale organisation ICES (the International Council for the Exploration of the Sea) har udskrevet en plakatkonkurrence for danske skoleelever fra 7. til 10. klasse.

Eleverne skal besøge skoletjenesten på et af de deltagende akvarier og lave en plakat, der viser, hvad de har lært om havets verden under besøget. Plakaten kan man lave alene, i små grupper eller som klasse. Den skal bare være hos ICES inden den 16. september 2002.

Hovedpræmien er en udflugt for hele klassen med Danmarks største havforskningsskib H/S Dana. Her vil eleverne undervejs få mulighed for at studere livet i havet og tage prøver. Derudover udlodder akvarierne et hav af ekstrapræmier. Blandt andet oplevelser både over og under havoverfladen.

På www.ices.dk/skoler/ kan man læse mere om konkurrencen og præmierne og se, hvilke akvarier der deltager. Alle indsendte plakater bliver udstillet under ICES' årsmøde i København i oktober 2002.