Jørn Knudsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 10. januar blev personalet ved Abildgårdskolen i Frederikshavn kaldt sammen på lærerværelset for at modtage det triste budskab, at skolens tidligere inspektør, Jørn Knudsen, var afgået ved døden.

Jørn Knudsen, der blev 63 år, var Abildgårdskolens inspektør fra den spæde start i august 1977, til han valgte at stoppe per 1. februar 2000. Han har således mere end nogen anden sat sit personlige præg på vækst, udvikling og dagligt virke på skolen.

Jørn var en visionær leder, der med stor energi og optimisme opbyggede Abildgårdskolen helt fra bunden. På demokratisk vis fik han sit personale engageret i arbejdet. Hans forhold til elever, forældre og medarbejdere var præget af et stort menneskeligt engagement; han udstrålede ro, varme og styrke, hvilket satte sit præg på den daglige omgangstone på skolen. Han var tillige et meget socialt menneske, der forstod at skabe en god stemning omkring sig.

Da Jørn besluttede at forlade sit livsværk, drømte han om at få tid til at dyrke sine mange interesser; den tid blev imidlertid alt for kort.

Det var med stor sorg, at vi torsdag modtog budskabet om Jørns alt for tidlige død. Vore tanker er hos hans efterladte.

Medarbejdere og ledere

ved Abildgårdskolen