0   121

Gratis café-kort fra DLF

Gratis postkort og en folder med kendte lærere skal vække unges interesse for læreruddannelsen

En smilende, lyslokket stewardesse byder velkommen om bord på læreruddannelsen. Det billede vil man fra denne uge kunne finde som gratis postkort på landets cafeer. På bagsiden finder man adressen på DLF's hjemmeside, hvor man kan læse om, hvordan det er at være lærer. Postkortene er en del af et nyt koncept, der skal trække unge til læreruddannelsen. Det er udtænkt af foreningens arbejdsgruppe for rekruttering af lærere.

'Postkortene siger ikke noget i sig selv, men vi vil gerne vække de unges interesse med dem', siger Vibeke Lynge fra arbejdsgruppen.

Artiklen fortsætter under banneret

'Det er meningen, at de skal vende dem om og gå ind på hjemmesiden eller komme i tanke om, at de har fået en folder, som så spændende ud'.

For Vibeke Lynge er folderen den vigtigste del. Den har samme billeder som postkortene og indeholder tretten udtalelser fra læreruddannede. Seks lærere, to lærerstuderende og fem, som er gået andre veje efter uddannelsen. By-, bolig- og ligestillingsminister Lotte Bundsgaard er citeret for, at 'læreruddannelsen er en god vej at gå', og projektmanager hos Lego, Susanne Bjørn Eriksen, forsikrer læseren om, at man altid kan søge job i det private erhvervsliv, hvis man efter seminarietiden fortryder og ikke har lyst til at undervise i folkeskolen.

Vibeke Lynge er dog ikke bange for, at man på denne måde vil tiltrække unge, som er mere interesserede i uddannelsen end i at blive lærere, fordi man viser, at man kan blive sportsjournalist af at gå på seminariet.

'Det er planen at starte med at lokke de unge ind på uddannelsen, fordi den har en masse kvaliteter. Når først de er kommet ind, skal vi også nok få dem ind i folkeskolen'.

Rekrutteringsudvalget har ifølge Vibeke Lynge lagt vægt på, at folderen ikke kun skulle indeholde en masse rosende ord, men derimod forholde sig realistisk til lærerfaget.

'Vi forsøger ikke at lægge skjul på virkeligheden, men det er jo heller ikke så sort, at vi behøver at skræmme dem væk', siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet