Mobiltelefon og venner på nettet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På www.dingelink.dk dyrkes mobiltelefonen. Er man ikke tilfreds med de ringetoner, telefonen på forhånd er udstyret med, kan nye hentes her. Vil man have et særligt logo, der viser, at det er kæresten, der ringer, er det også på denne side, man finder det - eller selv designer det. Og trænger man til selskab, kan man hente en lille virtuel ven, der skal passes og stimuleres i stil med de efterhånden uddøde Tamagotchier. Her hedder dyret Fraggi og er tilsyneladende et rigtigt pubertetsdyr, der skifter stil og holdning fra den ene dag til den anden. Der er dog hjælp at hente hos Fraggi-psykologen Dr. Zing, som man må konsultere tre gange, før Fraggien eventuelt tvangsfjernes. Man begynder efterhånden at forstå, hvorfor der konstant må bippes på mobilen.

Er man mere til knusekrammedyrene, er det godt at vide, at Diddlerne fortsat hærger. På Diddl-siden www.motto.dker der hver eneste dag adskillige piger (og enkelte drenge og voksne), der skriver ind for at sende hilsner til Diddlerne, stille spørgsmål om Diddler eller høre, hvor der er Diddl-bytte-træf. På siden er der også masser af Diddl-ting til downloadning og udprintning, og man kan endda få lov at følge Diddl på en typisk 'arbejdsdag'. Et hit hos de 8-12-årige.

Bemærk! Finmotorikken og reaktionsevnen testes på dingelink's 'mobilbask', hvor man med en elastikslynge skal ramme flyvende mobiltelefoner! Bestemt ikke let!

Kender du denne her? Hvorfor tager molboerne en bildør med ud i ørkenen?. . . Det ville være rart nogle gange at være lidt opdateret med sine vittigheder. www.arto.dk/er en side, hvor der i skrivende stund er 14.403 vitser. Der er forskellige kategorier som for eksempel: alle børnene... og ordsprog. Man kan stemme, og vitserne med de højeste stemmer ryger på top 25. Der er også andre muligheder på denne site: postkort, chat, spil og desuden en pennevenside. Denne er inddelt i kategorier efter mand/kvinde og alder, der er fra under 12 år, 13-16, 17-20, 21-30, 31 og opefter. Der søges efter både kærester, veninder og venner. For at lære personen bedre at kende, kan man, ud over at læse dennes indlæg, se personens besvarelse af 20 faste spørgsmål som for eksempel: Hvad er din yndlingsfilm, og hvad er din første tanke, når du vågner?

P.S. Svaret på vittigheden:. . . fordi de så kan rulle bilruden ned, hvis det bliver for varmt.