0   202

Undskyld, at vi sagde undskyld

Arbejdstilsynet trækker beklagelse over for Danmarks Skolelederforening tilbage

Først beklagede Arbejdstilsynet over for Danmarks Skolelederforening, DS. Nu har tilsynet beklaget beklagelsen.

Arbejdstilsynet erkender at have reageret for hurtigt på en kritik rejst af DS's formand, Erik Lorenzen, før sommerferien. Han var utilfreds med, at DS ikke kom med i den følgegruppe, der blev nedsat, da Arbejdstilsynet satte fokus på det psykiske arbejdsmiljø i skolen i foråret. En kritik, han gav udtryk for i en leder i foreningens medlemsblad, 'Forum for Skoleledelse'.

Artiklen fortsætter under banneret

Men kritikken var uberettiget, da skolelederne i forvejen er repræsenteret af Lederforeningens næstformand, Mogens Opstrup, gennem BrancheArbejdsmiljørådet Undervisning og Forskning.

'BrancheArbejdsmiljørådet er dannet af forhandlingsberettigede, anerkendte organisationer på begge sider af bordet, så fordi en gruppe medlemmer fra én af disse organisationer melder sig ud og danner en privat forening, fører det naturligvis ikke til, at de skal have plads i en følgegruppe', siger rådets formand, Henrik Billehøj.

Det gjorde han Arbejdstilsynet opmærksom på. Svaret kom prompte.

Den ansvarlige kontorchef beklagede, at Arbejdstilsynet ikke var klar over DS's status.

'Vores undersøgelse af, hvilken type forening der er tale om, har ikke været grundig nok', skriver hun til Henrik Billehøj.

Henrik Stanek er freelancejournalist


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet