Kursus i mangfoldighed

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En gruppe ansatte fra tre forskellige kommuner er for tiden på kursus i at lære at færdes i et multikulturelt samfund. Under titlen 'Mangfoldighed og Dialog' trænes en gruppe lærere, pædagoger og socialrådgivere fra Odense, Vejle og København i at agere professionelt i en mangfoldig verden. Halvdelen af deltagerne har en anden etnisk baggrund end dansk.

Kursusarrangørerne har taget udgangspunkt i eksisterende træningsprogrammer, men er ved at udvikle en dansk model, blandt andet i samarbejde med et svensk programs ophavsmand. Desuden skal det videre forløb tilpasses dels de specifikke faggruppers behov, dels de enkelte kommuners planer for fremtidigt arbejde inden for området.

Danmarks Lærerforening vil støtte udbredelsen af kursusmodellen som et led i arbejdet omkring den stafet om bekæmpelse af racediskrimination, foreningen modtog tidligere på året. Man vil arbejde for en koordineret indsats inden for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd, oplyser konsulent Thomas Seeberg fra foreningen.