Debat

Vi vil ikke understøttes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sit svar til Niels Bang fra Midtsjællandskredsen skriver DLF's næstformand i Folkeskolen nummer 8, at man er 'i gang med overvejelser om, hvordan fraktion 4's medlemmer kan understøttes fagligt, socialt og kulturelt'.

Det støder en pensionist med en lang fortid i foreningsarbejde. Vi vil ikke understøttes. Vi vil have noget for vores kontingent.

Det kan fagligt ske ved, at DLF får standset udhulingen af pensionen, og socialt og kulturelt kan det ske gennem flere gode arrangementer for eksempel på kursusejendommene.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I den forbindelse er jeg heller ikke enig med Stig Andersen, når han skriver, at 'det kan ikke være meningen, at medlemmernes kontingent skal finansiere underskud på vores kursuscentre'.

Jeg ser intet forkert i at bruge lidt af pensionisternes 7,4 millioner kontingentkroner til flere pensionistkurser af to-tre dages varighed. De aktive pensionister ville blive meget glade, hvis de kan få tildelt et kursus måske hvert tredje år og ikke som nu hvert tiende.

Bodil Moltved

Virum

Svar

Mit svar i Folkeskolen nummer 8 handlede om foreningens interesse i at drive kursusejendommene på et økonomisk forsvarligt grundlag. Og jeg orienterede om de foreningsmæssige aktiviteter, der skal sikre fraktion 4 de bedst mulige vilkår i Danmarks Lærerforening.

Det kan næppe være til gavn for pensionistmedlemmerne, hvis debatten om det arbejde, der er igangsat af kongressen, alene handler om, hvad man er imod, og hvordan der kan bruges flere penge på pensionistgruppen. I stedet bør der tages udgangspunkt i pensionisternes behov i forhold til foreningen. Det bør afklares, hvilke muligheder vi har for at tilgodese disse. Og endelig hvordan dette klares organisatorisk. På det grundlag vil jeg endnu en gang opfordre til en konstruktiv og fremadrettet dialog.

Stig Andersen

næstformand for DLF