Hovedstadskredse ”adopterer” Vordingborgs skoler

18 kredse i hovedstadsområdet har "adopteret" skolerne i Vordingborg. I denne uge sender de pakker med slik og opmuntrende breve for at støtte lærerne, der arbejder efter mødeplan, fordi kreds og kommune ikke kan blive enige om en arbejdstidsaftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg synes, det er så vigtigt at støtte dem i forhold til det, de bliver udsat for. Vi vil gerne fortælle dem, at vi ved, at det er en belastning at arbejde på denne måde, at det påvirker deres arbejdsmiljø og det giver frustrationer", siger Ulla Erlandsen, der er formand for kreds 13, der dækker Tårnby og Dragør.

Fælles kamp

Lærerne i Vordingborg har siden sommerferien arbejdet efter en såkaldt mødeplan, hvor skolelederen fastsætter starttidspunkt og sluttidspunkt for lærernes opgaver.

Det er de forpligtende kredssamarbejder Hovedstaden Øst og Vest, der er gået sammen om at "adoptere" skolerne. Hver københavnerkreds har adopteret en skole i Vordingborg, som kredsen skal vise særlig opmærksomhed. Desuden er der en kreds, der opmuntrer Vordingborg Lærerkreds.

Ulla Erlandsen har tidligere været med til at organisere en lignende støtteaktion, da lærerne i Ballerup i 2006 arbejdede efter mødeplan.

"Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på, at de i Vordingborg fører en kamp for alle. Hvis det her breder sig til resten af landet, har det uhyrlige perspektiver", siger Ulla Erlandsen.