LL har tidligere forsøgt at rekruttere ernæringsstuderende til foreningen, men de ved ikke, hvordan de skal varetage deres interesser, siger Kasper Kiær

Sundhedsstuderende skal ind i Lærerstuderendes Landskreds

Lærerstuderendes Landkreds skal varetage PB-studerende i ernæring og sundheds interesser. Men de aner ikke hvordan. Derfor bad LL Lærerforeningen om hjælp på kongressen til at kunne løse opgaven. De ønsker hjælp i form af resurser og faglighed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ingen nem opgave, Lærerstuderendes Landskreds nu har øverst i bunken på arbejdsbordet. At skulle integrere studerende fra en helt anden studieretning. Og det er ikke kun de lærerstuderende, der mener det. Også formanden for Organisantions- og arbejdsmiljøudvalget i DLF Per Sand tror, der venter de unge mennesker en stor opgave.

Næstformanden i LL Kasper Kiær fortæller:

"Jeg har selv været ude og holde oplæg, og det har endda været med hjælp fra DLF. Disse oplæg har resulteret i ét enkelt medlem. Hun hedder Line, og hun er meget sød, meeeen". Det fik de delegerede til at grine.

"I LL tager vi selvfølgelig arbejdet seriøst, og vi bruger tid på det. Derfor skal det ikke være nogen hemmelighed, at den tid går fra de lærerstuderende. Og jeg står her for at understrege, at vi ikke kan løfte den opgave alene".

Eksperter i skole, ikke sundhed"

Lærerstuderendes Landskreds synes, de kan mange ting, men de mener ikke, at de har meget at tilbyde de studerende i ernæring og sundhed.

"LL er eksperter på lærerområdet, men vi har brug for hjælp til at blive det på ernæring og sundhedsområdet Vi vil ikke kunne løfte opgaven på nogen måde uden jer, for vi har ingen kapacitet eller resurser til det.", siger Kasper Kiær.

Til den anmodning svarede Per Sand:

"I kan trygt regne med vores opbakning". Men støtten skal ikke kun komme fra DLF. Også kredsene skal være klar til at bakke de lærerstuderende op, når der skulle blive brug for det, mener han.