Norsk minister vil ikke gribe ind over for test-ranglister

Den norske undervisningsminister Kristin Clemet (Høyre) afviste i går i Stortingets spørgetime at gribe ind over for de ranglister over norske skoler, som er blevet konsekvensen af hendes offentliggørelse af skolernes testresultater.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal i Stortinget har besluttet, at offentlige testresultater kan bruges til at sammenligne skolerne indbyrdes. Men dagen efter at testscorene i januar blev offentliggjort på den statlige hjemmeside skoleporten.no, offentliggjorde det første medie lister over, hvad der blev kaldt Norges bedste og dårligste skoler. Socialistisk Venstrepartis skoleordfører Rolf Reikvam krævede derfor i går i tingets spørgestime en forklaring. Undervisningsminister Kristin Clemet svarede, at testresultaterne er offentlige, men at hverken ministeriet eller direktoratet har til hensigt, at de skal bruges til at rangliste skolerne. Hun fremhævede, at opbygningen af skoleporten.no betyder, at man må ind at hente resultaterne for hver eneste skole seperat for at kunne sætte dem på rangliste:

"Jeg kan ikke se, at det er enkelt, men vi kan ikke forhindre, at det sker. Desuden tror jeg, at flere er blevet opmærksomme på, at den type ranglister ikke kan bruges til ret meget", sagde ministeren ifølge bladet Utdannings netudgave.

Læs mere