Anmeldelse

Pædagogisk massage

Pædagogisk massage

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pædagogisk massage kan virke grænseoverskridende for mange, der aldrig har prøvet det eller ikke rigtig ved, hvad det drejer sig om. Men faktisk handler pædagogisk massage om at lære børn at registrere og rumme andres føelser og udtryk, så man ikke kommer til at virke grænseoverskridende over for andre.

Fakta:

Titel: Pædagogisk massage

Pris: 300 kroner

Type: Dvd

Forlag: Center for pædagogisk massage

Massage i skoleklassen lægger op til udvikling, læring og bevidsthed, og børnene på dvd'erne kan helt klart godt lide at massere hinanden og at blive masseret, fordi berøring giver en fornemmelse af at være i sin krop og af at være i en verden, hvor man respekteres og støttes i en grundlæggende fysisk og psykisk følelse af eksistens og identitet, der er grundlaget for al læring.

Der er tidligere blevet udgivet bøger om berøring og dens betydning, og meget ofte er pædagogisk massage blevet brugt inden for specialpædagogikken for børn med motoriske vanskeligheder. Dog kan pædagogisk massage nemt og enkelt bruges i en almindelig skoleklasse, hvis man ønsker at opdyrke nærvær, åbenhed, koncentration, ro og empati.

På denne dvd præsenteres forskellige former for pædagogisk massage til forskellige formål i 11 små overskuelige film, der nemt og enkelt viser, hvordan strøgene gives, og hvordan børnene tager imod og giver berøringer. Og når man har set dem igennem, kan man gå videre til selv at praktisere det i det små ved hjælp af supplerende læsning eller ved af tage uddannelsen i pædagogisk massage.