Anmeldelse

26 matematikspil

26 matematikspil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"26 matematikspil" består af to hæfter, et med 13 vejledninger til terningspil, et med 13 vejledninger til kortspil, og 10-sidede terninger, kortspil, spilleplader og timeglas. Det virker, som om man betaler rigeligt for de medfølgende rekvisitter, man kunne jo selv have suppleret hæfterne med billige kortspil og egne terninger. Dog er spillepladerne og vejledningshæfterne prismæssigt i orden.

Fakta:

Titel: 26 matematikspil

Forfatter: Klaus Søgren Hansen

ISBN: 9788723032553

Pris: 937,50 kroner

Type: Diverse

Forlag: Alinea

Spillene varierer fra underholdning til direkte træning i matematiske færdigheder, og det virker godt og inspirerende. Matematik bliver inddraget i kendte spil som Yatzy og Sudoku, men også i nye og mindre kendte spil.

Det er nødvendigt, at underviseren sætter sig grundigt ind i spilleregler og rekvisitter. Hvis man som underviser formår at bruge spillene fagligt, er der mange gode timers indlæring i brugen heraf.

Materialet indfører mange begreber, som optræder i spil, for eksempel ord som bankør, spiller, mod og med uret, højeste og mindste sum og så videre. Eleverne får roller, der handler om ansvarlighed, at være medspiller, vinder og taber. Specielt sidstnævnte er utroligt vigtig i dag, hvor mange elever ikke formår at håndtere en eventuel tabersituation.

Det er tydeligt at se, at forfatteren har tænkt gode tanker og udarbejdet et materiale, der supplerer undervisningen på en sjov og kreativ måde. Jeg kan anbefale materialet og specielt til den spilleglade matematiklærer, der går op i at lege fagligheden ind.