Gratis video til samtalen om børns karakterdannelse

Jo, faglighed er vigtigt. Og jo, kærlighed er nødvendigt. Men der skal én ting mere til, hvis det skal gå børn godt i livet - karakterdannelse, siger tidligere professor Per Schultz Jørgensen. Hvordan styrkes den? Det fortæller han om i en ny video.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Psykolog Per Schultz Jørgensen skrev for to år siden bestselleren "Børns karakterdannelse" og har siden holdt foredrag om emnet for forældre, pædagoger og lærere. Og sammen med filmmageren Morten Bo Larsen har han nu samlet hovedpointerne i en video til brug på for eksempel forældre- og teammøder.

I filmen fortæller han med eksempler fra dagligdagen om, hvordan man kan bygge bro til børnenes indre verden, så de selv erfarer, for eksempel at det kan være nødvendigt at kæmpe og tage en ekstra tørn for at nå videre. Han fortæller om drengen Nikolaj, der ikke orker at slæbe sin pose og gå med mor fra supermarkedet til bilen efter en lang dag. Hun kunne lokke ham med, at 'når vi kommer hen i bilen, tager vi hul på fredagsslikket'. Eller hun kunne beordre eller true. Men hun kan også sige 'du er træt, og jeg er træt - lad os sætte os her og hvile os. Så siger du til, når du er klar'. Og han fortæller, hvordan man i hans barnebarns skole i London i flere uger ad gangen arbejder intensivt med et begreb som perserverance - vedholdenhed. Så meget, at barnebarnet, der går i 2. klasse, diskuterer det med sig selv inde i hovedet, når hun kæmper med matematikken. Se videoen her: