Campus Vordingborg fortsætter med både lærer- og pædagoguddannelse og CFU.

Læreruddannelsen bevares i Vordingborg - Ankerhus flytter

Bestyrelsen for UC Sjælland har besluttet ikke at nedlægge læreruddannelsessteder for at leve op til regeringens sparekrav. Dermed overlever læreruddannelsen i Vordingborg, og også byens CFU bevares. Imidlertid lukker det gamle husholdningsseminarium i Sorø, Ankerhus, og ernærings- og sundhedsuddannelsen flytter til Slagelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

UC Sjællands bestyrelse har besluttet, at regeringens besparelser på i alt otte procent ikke skal betyde færre campusser. I stedet skal økonomien sikres gennem et øget antal studerende til grunduddannelserne og en vækst i efter- og videreuddannelsesaktiviteterne, lyder det i en pressemeddelelse. Rektor Camilla Wang har tidligere givet udtryk for, at besparelserne kunne betyde færre uddannelsessteder og givet udtryk for, at læreruddannelsen i Vordingborg er dyr per studerende i forhold til regionens andet læreruddannelsessted, Campus Roskilde. Men begge læreruddannelsessteder bevares altså. Også pædagogudannelsen i Vordingborg bevares, så UC Sjælland kan medvirke til at sikre et fortsat udbud af lærere og pædagoger til Sydsjælland og Lolland-Falster. Også Center for Undervisningsmidler bevares i Vordingborg.

Rektorer i kor: Besparelser rammer læreruddannelsen hårdest

UC Sjælland forlader derimod Sorø, idet ernærings- og sundhedsuddannelsen flytter til campus i Slagelse, og direktion og administrationen flytter fra Sorø til et nyt campus i Næstved.

"Det er med tungt hjerte, at vi må sige farvel til Ankerhus, men bestyrelsen ønsker, at de studerende på ernærings- og sundhedsuddannelsen bliver del af større fagligt miljø med muligheder for tværprofessionel samarbejde og et stærkere studiemiljø med flere medstuderende.  Den nye beliggenhed stationsnært i hjertet af Slagelse bliver også en stor fordel for de studerende", siger UC Sjællands bestyrelsesformand Hans Stige.

"Vi må se i øjnene, at de små campusser uden for bymidterne får en del studerende til at søge mod især København. Vores klare forventning er, at de nye campusser i Slagelse og Næstved kommer til at tilbyde så attraktive campusmiljøer, at vi kan holde på en langt større del af dem, der ellers vil søge mod hovedstaden".