Se video om MolCraft på videnskab.dk - find link til højre for denne artikel

Molekyler kan læres i Minecraft

MolCraft hedder et nyt spil, der handler om kemi og molekylærer strukturer. Med det kan eleverne gå på opdagelse og lære om molekylers opbygning. Det er et hold studerende fra University of Hull i Storbritannien, der sammen med to lærere har udviklet Minecraft-spillet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert atom er en farvet blok i spillet, og opbygningen af molekyler består så af forskelligt farvede blokke. Eleverne kan lære, hvordan atomerne binder sig til hinanden.

Computerspil øger ADHD-elevers koncentration

Det er videnskab.dk, der skriver om spillet og viser en video af, hvordan det fungerer. MolCraft viser store molekylærer strukturer, og når eleverne bevæger sig frem, kan de finde skattekister. De indeholder måske et nyt molekyle, måske en quiz-bog med spørgsmål om molekyler.

Spillet er afprøvet på folkeskoler i London.

Skolen, der vil have teknologi ind i alle fag

"Du kan se, hvordan 20 kemiske byggesten kan resultere i en forbløffende mangfoldighed af strukturer og funktioner, der er med til at holde alle levende organismer sammen", siger Marc Lorch til The Conversation. Marc Lorch er seniorforsker i biologisk kemi ved universitetet i Hull og har udviklet MolCraft sammen med universitetets Minecraft ekspert Joel Mills.

MolCraft er tilgængeligt i Minecrafts undervisningsarkiv - minecraftedu.com

Se video og læs mere på videnskab.dk via link til højre for artiklen

Læs mere

Se video og læs i videnskab.dk

Powered by Labrador CMS