Debat

Hvorfor bruger vi ungarbejdere hos vores webshop?

Vi har en række ungarbejdere fra folkeskolen ansat i Trendhim.dk. Vi har skrevet et lille indlæg omkring, hvad vi mener ungarbejderen og vores virksomhed for ud af det, samt lidt omkring hvorfor vi opfordrer andre virksomheder til at gøre det samme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke altid nemt for en folkeskoleelev at finde job. Oftest kræves det, at man enten er af en bestemt alder, hvis man f.eks. skal have job i et supermarked el.lign. Hvis man er 13 år til 15 år gammel, så kan det være en stor udfordring at finde et passende job, hvis man ikke har lyst til at være avisbud. Der findes dog en række meget enkelte jobs som personer i denne alder sagtens vil kunne håndtere - og det inkluderer blandt andet pakning af ordrer for en webshop. Der findes dog ikke vanvittigt mange mindre webshops, der har interesse i at ansætte ungarbejdere til pakning af deres ordrer, men der findes naturligvis en række virksomheder, som ønsker at udlicitere den del af forretningen - det gør vi bl.a. hos Trendhim.

Hvorfor bruger vi ungarbejdere til pakning?

Der er flere årsager til, at vi har valgt at udlicitere denne del af vores forretning og der er naturligvis også en hel række årsager til, at vi lige netop har valgt, at det skal være ungarbejdere, der står for dette stykke arbejde. Det er meget vigtigt, at det bliver gjort rigtigt, da det er en vital del af forretningen og det kan skabe store problemer for os, hvis det er de forkerte varer, der sendes ud. Vores erfaring er dog, at vores ungarbejdere er meget nænsomme med deres pakning, hvorfor det er kun i absolut yderste tilfælde, at der går noget galt. Det er ikke fordi vi ved, at alle ungarbejdere er meget nænsomme i forbindelse med pakningen af vores ordrer, at det lige netop er dén aldersgruppe, vi har valgt, men det er naturligvis en del af overvejelserne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er i høj grad noget, der har med de begrænsede omkostningerne at gøre. Vi kan ansætte en ungarbejder til at klare pakningen af vores ordrer til en meget begrænset timepris, hvilket betyder, at vi har bedre forudsætninger for at fokusere på dét, som vi egentlig gerne vil; at drive vores forretning og skabe vækst i vores webshop, så der er endnu flere ordrer, der skal pakkes af vores ungarbejdere. Det betyder både, at vi kan spare rigtig mange penge på timepriserne, det betyder, at vi har bedre muligheder for at klare vores arbejde og skabe mere vækst i vores forretning, og det betyder dermed, at vi kan skabe mere arbejde til de folkeskoleelever, der gerne vil tjene lidt til dagen og vejen.

Hvad er fordelen for ungarbejderne?

Fordelen for vores ungarbejdere er, at de ikke er tvunget til at have et mere ensformigt job, som f.eks. kunne være at gå med aviser og reklamer til et stort antal husstande. Det betyder også, at de får et job, hvor de ofte er på arbejde sammen med en anden ungarbejder, og derfor har de også mulighed for at opleve det sociale aspekt af et arbejde. Derfor er det også meget vigtigt, at der bestemt er tale om en win-win-situation, da vi (Trendhim.dk) sparer penge og kan fokusere på vores arbejde og de får et job, der er mere spændende, mere sjovt og bedre lønnet end så meget andet, der er at finde for personer i denne alder. Vi håber også, at det kan være med til at inspirere de unge til selv at gå inden for IT-verdenen og e-handel, som vi tror Danmark kommer til at leve af i fremtiden.