Debat

Nationale tærsk i 2. klasse

I forlængelse af læserbrev i Fr.Borg Amts Avis 25.3.15 af Lone Stæhr følger kommentarer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 25.3.15 bragtes i Fr.Borg Amts Avis et glimrende indlæg af en kollega, lærer Lone Stæhr. Her omtales chokket ved igen at blive konfronteret med Nat.Test for 2. klasse anno 2015. Børnene skulle fx forklare udtrykket:"At løbe sig staver i livet.". Hvor overraskende! Hvor rystende! Mon forældrene til børnene ville kunne finde det rigtige svar til dette? Ville du? Mon børnene kunne?

Hvor befriende, at en kollega tager til genmæle overfor disse uhyrligheder. Hvor opløftende, hvis vi - lærere i Indskolingen - kunne finde sammen i en massiv  protest i disse årligt tilbagevendende overgreb på vores børn. Små børn - min yngste elev fyldte 8 år i januar - som får kvalme og hovedpine og ondt i maven, når de ved, at tiden nærmer sig for den årlige TEST. Uforståelige - uden mening - men som de ikke desto mindre giver sig i kast med.

Bagefter tager vi kiks og saftevand i klassen for "at lande".

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvor ville det være fantastisk, hvis vi kunne møde disse gode "forfatterer" af Nationale Test til et afdelingsmøde. Jeg tænker, at min skole, Skovvangskolen i Allerød, gerne sætter tid af til et sådant. Her kunne vi tale med disse gode folk bag testene om deres faglige baggrund for at udfærdige disse test, om deres kendskab til børnegruppen, 7-8 årige små skolebørn, om deres tanker omkring, hvad  målet og hensigten egentlig er! Måske ville det løfte sløret for det, vi som lærere IKKE helt har forstået. Børnene endnu mindre.

Måske ville det blot bekræfte os i, at der bliver længere og længere fra ministeriets skriveborde til det virkelige liv - og børnene - og forældrene, som efterfølgende skal have mailet resultatet af testen.

Marianne Otto (dansk- og klasselærer i 2.A)

Skovvangskolen. Allerød