"Der har været en helt fantastisk tilslutning til de her møder", siger Anders Bondo om de møder, som DLF har inviteret tillidsrepræsentanter over hele landet til.

Tillidsrepræsentanter strømmer til møder om OK15

Lærerforeningen har inviteret samtlige tillidsrepræsentanter og kredsstyrelsesmedlemmer til møder, hvor DLF-formand Anders Bondo Christensen orienterer om de igangværende overenskomstforhandlinger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var sat omkring 350 stole op på Scandic Hotel i København i går aftes. Men det var slet ikke nok. Flere tillidsrepræsentanter og kredsstyrelsesmedlemmer måtte sidde på gulvet, da Anders Bondo bød velkommen til stormøde for tillidsrepræsentanter og kredsstyrelsesmedlemmer fra hovedstaden i går aftes. Lærerforeningen har inviteret til seks regionale møder, og de første tre har været meget velbesøgte, fortæller Anders Bondo.

"Der har været en helt fantastisk tilslutning".

OK15: Bondo har haft første forhandling om arbejdstid

Orientering om overenskomstforhandlingerne

På møderne fortæller Anders Bondo om lærernes krav til overenskomsten, om arbejdsgivernes krav og om, hvordan forhandlingerne forløber. Et af målene med møderne er, at tillidsrepræsentanterne bliver bedre klædt på til at fortælle lærerne om overenskomstforhandlingerne, som løber ind til slutningen af februar.

"Vi ved, vi står i en vanskelig forhandlingssituation. Det er afgørende for lærerne at opleve, at der bliver taget hånd om situationen", siger Anders Bondo.

Overenskomst 15: KL vil af med lærernes undervisningstillæg

"Vi er på et lavpunkt"

Tina Else Aabo er tillidsrepræsentant på Hanssted Skole i Valby. Hun fortæller, at hendes kolleger meget gerne vil vide mere om overenskomstforhandlingerne:

"'Hvad sker der med forberedelsestiden?' og 'hvordan kommer vi uden om Lov 409?' er nogle af de spørgsmål, jeg hører", siger hun.

Hun har svært ved at se, hvordan et overenskomstresultat kan stille lærerne dårligere, end tilfældet er i dag.

"Vi er på et lavpunkt, så vi kan ikke komme meget længere ned. Hvis det bliver dårligere, så tror jeg, at vi er mange, der ikke kan se, hvordan vi kan være lærere".