Debat

Skimmelsvamp

mug og andre mikroorganismer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skimmelsvamp allergi, Skimmel fjerne Skimmelsvamp test, mug i hus er et samlingsnavn for de mikroskopiske skimmelsvampe som kan ses som rosa, hvide og sort skjolde. De spreder sig hurtigt ud i flere tråde og grene. Forekomsten af mug er afhængigt af flere forskellige faktorer. For at mug og andre mikroorganismer skal kunne vokse kræves tilgang til fugt modsvarende over 70 % Rf (relativ luftfugtighed), næring, syre og optimale temperaturer. Næring kan hentes fra alle typer af organiske materialer som f.eks. træ, pap, døde planter med mere.

Inden sanering og reparation av det mugramte materiale kan begynde, er det nødvendigt at undersøge årsagen. Det kan f.eks. være at spore og reparere en vandlækage eller anden fugtkilde som har forårsaget skaden. At bare sanere det mugramte materiale, uden at undersøge årsagen, kan være en tilfældig løsning med stor risiko for at problemet gentager sig.

Når renoveringen starter, er det vigtigt at tage hensyn til, at støv og emissioner kan sprede sig til andre rum og lokaler. Saneringen skal udføres af uddannet personale som på en sikker måde kan fjerne det skadede materiale uden at mugsporer spredes videre gennem ventilation og luft.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget